Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТЗа чистотата на езика и доколко той се

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БНТЗа чистотата на езика и доколко той се
Коментари Харесай

Доц. Лозанов за чистотата на езика: Диалекти и вулгаризми не са за политически трибуни, а за вкъщи

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

За чистотата на езика и до каква степен той се трансформира приказваха в утринния блок на Българска национална телевизия трима представители на културния хайлайф. Един от тях е доцент Георги Лозанов - културолог и специалист по медии:

" Доц. Лозанов - диалектите са хубаво нещо, само че са работа за у дома. Публично би трябвало да се приказва на литературен български език - никакви диалекти и вулгаризми не могат да бъдат оправдани в обществена тирада. Виждам такава наклонност, политиците да се сближават с народа отвън книжовната норма. А това е по-скоро намаление на интелектуалното равнище в общуването с хората. Много ми се желае да пристигна една " политическа гарнитура ", която да влезе с литературен език. 

Свобода на словото е нещо просто, нещо, което хората желае да кажат, а не това, което други им споделят да кажат. Това е значимо за медиите ", разясни гостът в студиото. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР